Istorijat


Od male porodične firme Andrić Company doo prerasla je u kompaniju koja sada broji preko 30 zaposlenih i ima instalirane kapacitete preko 2500 kvm proizvodno poslovnog prostora. Specijalizovani smo za opremanje poslovnih prostora reklamnim obeležjima – svetlećim reklamama, i u toj oblasti  imamo lidersku poziciju u Srbiji i u regionu.

Firma je svoje poslovanje započela u porodičnoj kući u Leskovcu, gde je uspešno radila i razvijala se do kraja 2007. godine, kada menja sedište i prelazi u Rumu, gde je prethodno izgradila svoj prvi proizvodni pogon za proizvodnju svetlećih reklama. Program rada firme je od samog početka bio prvenstveno usmeren na proizvodnju svetlećih reklama. Prvi koraci u ovoj, za nas tada nepoznatoj oblasti, su bili naravno jako teški i neizvesni, a uz veliki rad i upornost tražili su i stalna ulaganja. U početku se moralo ulagati u sve. Porodična kuća je pretvorena u svojevrsnu radionicu u kojoj se danonoćno radilo, a svi članovi porodice su svojim učešćem stalno i nesebično doprinosili razvoju firme. Uvek je nedostajalo adekvatnog alata i opreme za rad, ali nije nedostajalo sluha da se u njega ulaže, kako bi se zadovoljile sve potrebe tada ne tako zahtevnog tržišta.

Firma se brzo razvijala, a tempo razvoja je bio jako naglašen u periodu posle 1999. godine, kada su se veliki napori i ulaganja sa ciljem osvajanja tehnologije termo-oblikovanih svetlećih reklama konačno isplatili, i kada su se zabeležili prvi ozbiljniji poslovni rezultati. Sa ponosom izdvajamo Zaječarsku Pivaru 7. septembar kao, u to vreme, nama najznačajnijeg poslovnog partnera, za koga je u periodu od 1999. do 2002. godine, proizvedeno i isporučeno preko 1000 svetlećih reklama. Zaječarska Pivara je u tom periodu važila za glavnog nosioca našeg razvoja.

Najveći razvoj firmu prati u periodu od 2003. godine, kada je težište svojih poslovnih aktivnosti prenela na poslovnu saradnju sa bankama i osiguravajućim društvima, koji su u tom periodu započinjali svoju ekspanziju. Taj period se podudara i sa prvim nastupom naše firme na Beogradskom sajmu reklame i propagande, kao i sa otvaranjem predstavništva firme u Beogradu. Od tada se stalno uvećava broj zadovoljnih klijenata. Najveći klijenti u tom trenutku su bili Delta Banka i Delta Osiguranje, sa kojima poslovna saradnja traje i do današnjeg dana.

Stalnim osvajanjem novih tehnologija, pravovremnim praćenjem zahteva tržišta, a pogotovu velikih klijenata, za koje se je naša firma praktično specijalizovala, došlo se do najznačajnijeg poslovnog poduhvata, a to je izgradnja sopstvenog proizvodnog pogona, veličine 1000 kvadratnih metara. Nije bilo lako doneti odluku o investiranju u proizvodni objekat van rodnog Leskovca, ali obzirom na činjenicu da je tržište za proizvode reklamne industrije pretežno koncentrisanio na potezu oko Beograda, nismo dozvolili sebi da napravimo grešku u izboru mesta za naš dalji strateški razvoj.

Andrić Company stalno uvećava obim proizvodnje, proizvodne kapacitete, kao i svoje ljudske resurse. Jasnom politikom kvaliteta svojih proizvoda i usluga, cilj nam je da učvrstimo svoju lidersku poziciju na tržištu svetlećih reklama u Srbiji i regionu, kao i da budemo izvozno orjentisana firma.